Chinezen in Andalusië


De Chinees in Andalusië

Een bekend gegeven in Nederland is: wil je een cadeautje, een huishoudelijk artikel of gewoon iets geks, dan loop je even bij de Blokker of het Kruitvat binnen. Hier in Andalusië gaan we naar de Chinees. Spanjaarden houden niet zo erg van buitenlands eten dus innovatieve Chinezen hebben wel een enkel restaurant geopend, maar voornamelijk zitten zij hier in de non food handel.

In ieder dorp of stad vind je op de vreemdste plekken wel een klein winkeltje of een enorme ruimte helemaal gevuld met alles wat een mens zoal gebruiken kan.

Je vindt er van alles, kleding, schoenen, bh’s, koffers, tuinmeubilair, gereedschap, verf, lampen, serviesgoed en de mooiste kitsch die je maar wensen kunt. De winkels zijn een avontuur om door te lopen en je gaat bijna nooit naar buiten zonder dat je iets gekocht hebt. Bij ons in de buurt zitten verschillende zaken met prachtige namen zoals Bu Boo Gang, Asian import en wij zijn vanmorgen bij Bazar Dragon Feliz geweest, de gelukkige draak.

We hebben lang getwijfeld over dit fantastische schaaltje en ook nooit geweten dat Afrika zo groot was, misschien komt het door de vrolijke mannen die er naast stonden.

Natuurlijk hebben we weer wat gekocht. 10 cd’s om muziek en foto’s te branden en een aantal knip- en kleurboekjes voor de kleinkinderen die hier wel eens komen.

Wij gelukkig, straks kleinkinderen gelukkig en de Chinees gelukkig. Mocht u in Andalusië zijn en eens naar een andere Chinees zoals in Nederland willen, duik eens binnen bij De gelukkige Draak ofwel Bazar Dragon Feliz in Rute, Spanje.

Of kom bij ons vakantie vieren in www.casaconguino.com


Reacties

Populaire posts van deze blog

Mijn eerste blog vanuit Andalusie

Het stuwmeer van Iznájar

Een lekkend dak in Andalusië,