overleg bij de burgermeester van Algarinejo

casa con guiño












Vannacht heeft het voor het eerst sinds maanden weer eens een keer erg hard geregend. De temperatuur is fiks gedaald. De olijfboeren zullen blij zijn met de regen. Wij kwamen er gisteravond weer achter dat het dak nog twee lekken heeft. Dus binnenkort maar weer eens het dak op om te zien of ik de lekken kan vinden.
Vanmorgen zijn we vroeg opgestaan en hebben we onze Nederlandse gasten Gerdien, Gabor en baby Jip om 7 uur in het donker uitgezwaaid. Zij hebben een prettige en warme week in
www.casaconguino.com doorgebracht. Gelukkig regende het vanmorgen niet meer.

Vroeg opstaan vandaag kwam goed uit . Ik moest nog veel voorbereidingen doen voor een gesprek dat we vandaag hadden met de burgermeester van Algarinejo Antonio Cobo Diaz over een tentoonstelling die we in het nieuwe museum aldaar gaan maken. Voor alle duidelijkheid Algarinejo krijgt een nieuw museum. El museo de la Cueva. Het museum van de grot. Een prachtig gebouw waarin twee oude grotwoningen te zien zijn met een groot gedeelte van de oude stadsmuur uit de 6e of 7e eeuw. Verder zijn er nog een aantal tentoonstellingsruimtes en alles is door de stads architect op een moderne manier met elkaar verbonden.
Het museum staat tot de zomer nog leeg omdat er nog gewacht moet worden op subsidiegeld voor de inrichting van het gebouw. Van binnen en buiten is het helemaal afgewerkt en zo voor een tentoonstelling te gebruiken. Bij een eerder bezoek aan Antonio hebben wij de afspraak kunnen maken dat we een tentoonstelling van moderne kunst in het hele museum kunnen maken voor de officiële opening zomer 2010.

Tegen 10.40 uur zijn we naar Algarinejo gereden en in het gemeentehuis stonden Nuria, het meisje van het Oficina de Turismo . http://www.turismoalgarinejo.com/ en Murray onze Engelse tolk al op ons te wachten. Even later kwam burgemeester Antonio Cobo en konden we in de officiële burgemeesterskamer van de Ayuntamiento ( gemeentehuis) onze plannen vertellen en vragen stellen.
Het werd een heel open en relaxed gesprek. Onze plannen werden met veel enthousiasme ontvangen en er werden direct concrete afspraken over subsidies, werkverdeling etc. gemaakt. De burgemeester zegde toe dat we op alle steun konden rekenen die we bij het project nodig zouden hebben. Teksten worden vanuit het Engels door Nuria en Murray in het Spaans vertaald en volgens Antonio kunnen we op de vormgever van het Oficina de Turismo uit Granada rekenen voor posters, drukwerk en uitnodigingen. Alle vooroordelen over Spaanse langzame autoriteiten werden met een klap van tafel geveegd. Om alles publicitair goed te regelen heeft Antonio minimaal twee maanden nodig en we kunnen de tentoonstelling maken in de maanden februari tot en met mei van 2010. Hij had het hele project al aangekaart bij zijn collega burgemeesters uit de streek en deze hadden ook enthousiast gereageerd op de tentoonstelling.
Na het overleg de foto. Van links naar rechts:

Nuria Caballo, Antonio Coba, Sjaklien Euwals en Jan Katuin.


Het gebied waar wij wonen wordt de Poniente Granadino www.ponientegranadino.org/main.htm genoemd en er wordt vanuit de Provincie Granada veel geld in cultuur en het toerisme gepompt.
Na afloop van de vergadering werden we uitgenodigd om in Bar Piolas, waar ik ook nog een keer over ga schrijven, een kop koffie te drinken.
Tegen half twee zijn we meer dan voldaan weer naar casa con guiño gereden.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Mijn eerste blog vanuit Andalusie

Het stuwmeer van Iznájar

Een lekkend dak in Andalusië,